Gémóver az Igninek a villanyszerelő meló, Vladi is totál nullán, a Faja meg a Kocka pedig anyagilag úgyis mindig gyorskörszakáll. Az Anti persze nejlonmacsószik, amióta Elzának beindult a rehab biznisz. A büdös életben nem engedhetett meg magának előtte annyi minőségi G-t. Ő dobta be a csontot a spanoknak, hogy ez a Deutch Viktor mindenfelé megagia haciendás építkezéseken kever, oszt a címeres tégla az, amiből sose elég, némelyik darabjáért öt rongyot is megadnak. Ezt kéne felhajtani. Rá is gyúrtak a csókák. A Vladi meg az Igni a környék  összes bontásánál hiénáskodott.  Sötétedés után gyorsan el is bugáztak néhol fél stósz téglát is, de amikor másnap nyugisan átnézték a szajrét, kiderült, hogy alig van köztük címeres. Csak a dzsuva tapadt a legtöbbre, meg a karistolást nézték be.
 
 
– Faszombazmeg, olyan szopóág, mint amikor alsóban csigáztunk. Emlékszel? Pár óra alatt összeszedtünk két PVC zsákra valót, aztán az átvétnél kiderült, hogy jó, ha tíz közülük az éti csiga. – Ja, negyvenhét forintot kaptunk az egészé’, aztán meg bebasztuk a ránk maradt csigákat a hányadék napközis nevelő tancsi kertjébe. És akkor jött a tök zsír ötlete Vladinak, hogy miért ne hamisíthatának címeres téglákat? Az Igni faterja úgyis minden szart összegyűjt, most az egyszer nem is baj. Egy ótvar szecskavágóból kivették a pengéket, aztán nekiálltak hegeszteni. Olyan olló mintát néztek ki, gondolták a gyíkarcok, hogy azt a legkönnyebb. Valami billogszerű kütyüt össze is ütöttek, de a tégláknak legalább a felét összetörték címerhamisítás közben és a maradék se nézet ki sehogy se. Ezzel csak kiröhögtetni tudnák magukat. A Faja azt se tudta, hogy mi a gelva az a címeres tégla. Mindenütt a ferde keresztet kereste, de a Kockával elküldték a rákba a két bénát, hogy majd ők kajakra legyártják a tuttert.
Bontott Wartburg motorháztetőbe flexeztek sablont. Gondolták, hogy a címerek is olyan bélyegszerű cuccok, hát Hofit csináltak. Aztán megpróbálták sósavval kimarni a mintát, de attól csak letisztították a téglákat. Akkuból kifejtett kénsavtól viszont megpuhultak, majd ácskapoccsal kivájták és virágfölddel antikolták a neopatinás, álcímeres tégluszokat. Egész pofásak lettek, de a Deutsch Viktor dellás átvét helyett csak kiröhögte őket.
 
 –Hülyék vagytok gyerekek? Címeres téglákból ötvenes menő vállalkozók építtetnek borospincét és nem gizda droghuszárok okos játszóházat.
De akkor már nagyon belelovallták magukat. A kultúrba a közösségi neten begyűjtötték a mintázatokat és kiokumlálták, hogy tényleg mindenféle autentikusat legyártanak. Csak szarakodjon a halál a százéves égetett téglákkal. Alter öko weboldalakról leszedték a vályogvetés trükkjeit és csináltak vagy húsz raklap címeres vályogtéglát.
A Deutsch Viktor a röhögéstől majd’ benyelte a cohibát amikor bemutatták a musterokat, de megsajnálta őket és rávette a polgit, hogy építsenek a rehabosoknak egy lovardát és dekorálják a homoklokzatát címeres vályogtéglákkal.   
                  
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tarda2.blog.hu/api/trackback/id/tr981428459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása